Kolesarjenje S klopce na klopco

Ne  napovedan dež, ne blato in niti 700 višinskih metrov niso prestrašili 6 kolesark in 5 kolesarjev, da se ne bi pripeljali na zadnji dan velikonočnih praznikov iz vseh koncev Slovenije na prvo turo Turno kolesarskega odseka PD Slivnica pri Celju.
20 kilometrska tura, ki je deloma potekla po učno rekreacijski poti S klopce na klopco, deloma pa po Marijini poti,  je bila krožna, štart je bil na Ramni ob Slivniškem jezeru. Pedala smo za zagrevanje zavrteli na prvih 3 ravninskih kilometrih, potem pa v dolgem vzponu napadli Col preko Sel in Slivnice z zahodne strani. V tem delu poti nas je še dodatno grel sonček in trud je bil poplačan z razgledi s 1. klopce.

turno kolesarji skupinska
Zadovoljni obrazi kolesarjev pred zadnjim vzponom na  Col

‎Zaradi razmočenega terena smo spust opravili kar po asfaltni cesti in precej hitreje kot navkreber izgubili višinske metre navzdol mimo Polutnikovega dom, arboretuma in cerkve Sv. Janeza do Voduc in Čreta.
Drugi vzpon je imel ob poti Bukovski Triglav, ki je postal prava lokalna znamenitost in tisti dan nismo bili edino planinci, ki   smo ga obiskali. Kot se na Triglavu rado zgodi, se je vreme na hitro obrnilo in do vrha Sv. Helene, torej do 2. klopce, nas je skozi vinograde in mimo gorc spremljal dež. Ki je ravno prav poskrbel, da je bila pot do 3. klopce na Pesekah skozi gozd še posebej zabavna zaradi blata. Sledil je le še spust nazaj do Ramne, kjer nas nihče ne bi mogel pričakati lepše  kot sta nas Matic in Luka: s cevjo za pranje koles in celo goro slastnih čevapčičev ter šobske solate.
Zadovoljni smo vtise s ture, nekaj smo jih uspeli zabeležiti tudi v fotogaleriji, in načrte za nove kilometre in višinske metre snovali  skupinsko še kar celo popoldne.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica