Planinski tabor na Soriški planini: mrzlo, mokro, a sr(e)čno

Za mlade planince izredno aktiven. 28. junija smo se namreč napotili na Soriško planino, kjer smo preživeli čudovit teden napolnjen s hribi, športnimi igrami in zabavo.

Planinski tabor_Soriska planina

Š tirje dnevi so bili rezervirani za pohode; v nedeljo smo se vsi skupaj odpravili na Ratitovec, za naslednje izlete pa smo se razdelili na dve skupini. Mlajša skupina je opravila ture na Možica, Črno prst in Planino Vogar, starejši pa so se podali na dvodnevni pohod do Črne prsti in Rodice, v petek pa so pohiteli še do razgledišča pod Vodičnim vrhom.

Obute pa nismo imeli le planinske čevlje, ampak predvsem na začetku tedna pogosto tudi čevlje za dež. Čeprav nam vreme ni bilo najbolj naklonjeno, smo se ob večerih vseeno pogreli ob tabornem ognju, kjer smo ob zvokih kitare krstili tiste, ki so bili z nami prvič, predstavili skupine, se potegovali za naslov najbolj glupe čupe in na koncu vse na novo spletene ljubezenske vezi povezali v planinski zakon.

Dogajalo pa se je tudi podnevi. V ponedeljek smo se odpravili v bližnjo Sorico, v Groharjevo domačijo, kjer smo svojo energijo sprostili z glasbo in risanjem. V četrtek smo se pomerili v orientaciji in premagovanju ovir na poligonu preživetja, ki je zrastel na našem tabornem prostoru. Cel teden pa smo si krajšali čas z odbojko, nogometom in predavanji iz planinske šole.

Verjetno pa bo mladim planincev najbolj v spominu ostal izlet na Bohinjsko jezero, kjer smo pripravili piknik, najbolj pogumni pa so v hladni vodi tudi zaplavali. Čez jezero smo se tudi zapeljali z ladjico, ki nas je odložila na drugi strani, kjer smo si privoščili sladoled in prešteli stopnice do slapu Savica. V soboto, 5. julija, pa se je, s pozdravom našim naslednikom, naša taborska pravljica končala.

Neža Mastnak

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica