December v znamenju klopc

Na naš zadnji izlet v tem letu smo se podali “S klopce na klopco”. Pot na Col smo spremenili, gremo po svoje, vzrok pa: blato na novo urezani cesti v gozdu.

Zato smo malo drvarili po stari poti. Po počitku na vetrovnem,   sicer pa sončnem Colu smo se podali proti Turnčam, kjer je sledilo prvo presenečenje, kuhanček in ocvirkovka. Martina, hvala.

Po okrepčilu pa spust v Paridol in naprej proti Sv. Heleni. Preden smo prečkali regionalko, smo opazovali razsežen plaz, ki je posledica obilnega dežja v tem letu.

Brez obiska Bukovskega Triglava ni šlo, in drugo presenečenje, klopca pod njim se je šibila od dobrot, za kar so poskrbeli v “Naclnovem domu”, tudi vam hvala.

Prihod na Sv. Heleno ni prinesel presenečenja, pa vendar se nihče ni odrekel vinski kapljici, ki je danes romala z nami po klopcah.

Sledil je spust na Peseke in pogled na preostali dve klopce na Gaj in Gradišče ter  obljuba pohodnikov, da ti dve klopce počakata na drugo priložnost.

S tem izletom planinci PD Slivnica zaključujemo letošnjo planinsko sezono, vsem pohodnikom in ljubiteljem narave pa želim veliko varnih korakov v letu 2015.

Nekaj utrinkov si poglejte tukaj.

S. U.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica