Pred pohodom S klopce na klopco …

Že na planinskem večeru smo podali nekaj številk in foto utrinkov s poti S klopco na klopco. Pa jih podajamo še na tem mestu, da glas  seže dlje. Malo smo prevetrili zapise v vpisnih knjigah, ki so na klopcah od februarja 2013 – torej dobro poldrugo leto, v galeriji pa objavljamo tudi nekaj “klopčastih” foto utrinkov.

Ni kaj, veliko vas je, ki klopce obiskujete.
Ni kaj, veliko vas je, ki se podajate nanje.

Najbolj obiskana klopca je na Pesekah, kjer so obiskovalci že zapolnili 1. vpisno knjigo z 2530 vpisi, 28. 11. pa je bil vanjo vpisan že 1848. obiskovalec, torej rekordnih 4378 obiskovalcev skupaj.

Pesekam sledijo Turnče, kjer se je 30. 11. vpisal že 1310. obiskovalec. Gradišče ima nekaj stalnih skoraj vsakodnevnih obiskovalcev, zato se vpisi pridno beležijo. 28. 11. je bil na njem vpisan 1226. obiskovalec. Gaj je obiskal že 734. obiskovalec, ki je svoj vzpon zabeležil. Na Sveti Heleni je vpisanih 560 obiskovalcev, na Colu pa 88 + 156, na Colu so namreč z letom 2014 začeli novo štetje. Seveda je obiskovalcev povsod še več, a se ne vpišejo. To pravzaprav sploh ni pomembno, pomembno je, da nas klopce vabijo znova in znova, da pretegnemo svoje ude, tudi jezične, če se nanje podamo v družbi.

Vabljeni  s klopce na klopco 13. decembra in vabljeni nanje vsak dan!

NGP

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica