Tečaj tehnike turnega kolesarjenja

Temperature okoli ledišča niso ravno spodbuda za turne kolesarje, kljub temu pa se je tečaja turnega kolesarjenje na megleno nedeljsko jutro udeležilo 8 najbolj pogumnih. Celodnevni program je bil zelo zgoščen in hitro smo pozabili na mraz in se posvetili učenju.

Tečaj tehnike turnega kolesarjenja

V goste smo povabili inštruktorja iz TKO Kranj, Blaža in Jureta.   Za začetek sta nam pripravila teoretično predstavitev, kaj je pomembno pri turnem kolesarjenju in nas seznanila, kaj vse nas ta dan še čaka in na kaj moramo biti pozorni pri vožnji. Kolesarje pa je pred turo pozdravil tudi predsednik PD Slivnica pri Celju, Silvo Užmah.

Sonček je segrel ozračje, mi pa svoje ude ter pod budnim očesom Blaža in Jureta pravilno nastavili svoja kolesa, preverili gume in zavore. Nato pa smo se odpravili na turo na Resevno, ki  sem jo vodila  TK vodnica Saša. Trasa je potekala po delu začrtane Slovenske turnokolesarske poti. Po krajšem ogrevanju po cesti, se je pot hitro postavila navkreber, kar je bil zelo primeren poligon za vadbo vožnje navzgor. Pot nas je vodila pod vznožjem Rifnika, dokler nismo v Sotnem zagledali vrha Resevne in se zagnali proti njemu po markirani planinski poti, ki večinoma poteka po makadamski ali gozdni cesti. Vmes smo se pozabavali še s premagovanjem ovir na poti, ki so bile tokrat v obliki korenin in večjih kamnov. Ker smo prispeli v času kosila, se nismo mogli upreti dobrotam planinskega doma na Resevni. S polnimi trebuščki jote in ričeta smo se povzpeli še po fantastične razglede na vrh stolpa.

Naš glavni učni poligon je bila jasa pod planinskim domom, kjer je ravno pravi teren za naš tečaj tehnike. Tako smo se spoznali z aktivnim položajem kolesarja, pravilnem zavijanju, zaviranju, sestopanju s kolesa, tisti bolj spretni pa tudi s t.i. bunny hop-om in front pivot-om. Čas je zelo hitro tekel, saj je bilo za večino veliko novega, in sledil je preizkus na terenu. Spustili smo se nazaj do kmetije Močnik in nato dalje po gozdni cesti proti Hrušovcu. Vsi smo se strinjali,  da je bil ta spust z novo osvojenim znanjem dosti bolj varen, pod kontrolo in zabaven. Zdaj je seveda potrebno vse to čim večkrat potrenirati in že čez slab mesec nas čaka nova priložnost, saj se TKO PD Slivnica pri Celju odpravlja na dvodnevno turo po Goriških Brdih.

Veseli pa smo tudi, da smo sodelovali s še dvema TKO, in sicer Kranj in Tam Maribor, katerega 3 člani so se nam pridružili na turi in upamo še na veliko takšnih prijetnih skupnih tur. Če vas še ni zamikalo zavrteti pedal, si oglejte še našo fotogalerijo.

Saša J.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica