Na planincah luštno je

V komorni izvedbi smo se odpravili na naš društveni izlet na Kalški greben, in vse v okviru Dneva Slovenskih planinskih doživetij 2015 na Krvavcu. Mi smo to srečanje začinili s kar konkretno turo, časovno in s precej višinskimi metri.

Že na začetku pohoda, ko se megle niso hotele umakniti z bližnjih vrhov, smo pomislili, da nas bo namočilo. Ko pa smo prišli na planino Koren, je veter prevladal nad meglo in začel se je lep sončen dan, ampak vetroven. Po prihodu na Kalški greben se z izrednimi razgledi nismo zadovoljili, megla in veter sta dosegla svoje. Prav tako so se v meglici sramežljivo skrivale Kočne in Grintovec in ni nam bilo dano, da si te vrhove ogledamo s soseščine.

Za povratek nazaj, pa je bila izbrana grebenska pot čez Ježa na Krvavec. Seveda smo zamudili »ta glavno « dogajanje na prireditvi na Krvavcu.

Po zasluženi malici in pivu, ko smo se odpravili proti domu, pa nam je uspelo v našo sredino dobiti sekretarja PZS in se z njim »po fotkati «.

Veter se je v tem času pomiril in poskrbel, da so se Kočne in Grintovec pokazali v vsej svoji mogočnosti.
In čisto na koncu naj omenim, da so vsi gorskimi travniki, čez katere smo danes hodili, naredili na nas poseben vtis, saj so polni planinskega cvetja od encijana, brezštevilnih črnih murk, pravi botanični vrtovi.

Utrinke s te turo po »botaničnih vrtovih « si lahko pogledate tukaj.

S.U.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica