Zimsko izobraževanje na Komni

Letos nam je le uspelo spraviti pod streho zimsko planinsko šolo na Komni. Kljub prestavitvi termina za 14 dni je bilo še vedno zelo malo snega, tako da smo morali program prilagoditi snežnim razmeram.

Na Bogatinskih vratcih zima

Na Komni pa pomlad

Na Komni je bilo zadnji vikend v januarju 40 centimetrov puhastega snega, ki pa je bil dober le za skrivanje lavinskih žoln, medtem ko smo morali ostale teme obdelati teoretično.

So pa trenutne razmere kljub nizki snežni odeji ali pa ravno zaradi nje zelo zahtevne. Že od novembra so v gorah zelo nizke temperature, gore so brez snega in tako so pobočja globoko zmrznjena in poledenela. V teh razmerah je obvezna uporaba derez in cepina in še ta je zelo zahtevna, ker se moramo gibati pa terenu, ki je mešanica snega, ledu, zemlje in skale. Skratka, izziv za nabiranje izkušenj. Tudi mi smo si jih nekaj nabrali na turi do Bogatinskih vratc.

Tudi mi pa nismo izpustili priložnosti za ogled rokometne tekme med Hrvaško in Slovenijo. Med čustvenim navijanjem in zmago slovenskih rokometašev smo ugotovili, da je to morda začetek novega obdobja, ko bomo začeli na vseh področjih verjeti v svoje sposobnosti in moč.

Naj bo to tudi spodbuda vsem, da se čim večkrat odpravite v hribe, seveda v skladu s svojimi sposobnostmi. Nekaj kičastih utrinkov lahko najdete v naši galeriji.

M. P.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica