Svizci ponovno v Idriji

Jesenskega dela tekmovanja Mladina in gore sezone 2016/2017 sta se na regijsko tekmovanje prijavile dve ekipe. Na državno tekmovanje pa se je uvrstila ena ekipa, ki nosi tradicijo Slivniških svizcev. Slivniški svizci junior, ki so že v preteklem letu osvojili drugo mesto, so se tudi v tej sezoni s svojim znanjem uvrstili na državno tekmovanje v Idriji.

Po pisanju pisnih testov, ki so trajali šolsko uro, je sledil ogled Idrijskega muzeja, ki s svojimi eksponati nazorno prikazuje razvoj Idrije od nastanka do današnjih dni.

Seveda pa je po obisku muzeja sledilo tisto najtežje … Ali gremo v finale ali gremo kar domov? Uradni napovedovalec je kaj kmalu začel napovedovati ekipe, ki so se uvrstile v finale in naši Slivniški svizci Jr. so se po pisanju uvrstili na šesto mesto in ob dosegu določenih točk uvrstili v finale kviza.

Vprašanja, ki so sledila na kvizu, so bila iz planinske šole, poleg njih pa je bil praktičen prikaz dveh nalog. Našim svizcem je šlo odlično, kar se je kazalo po izenačenju prvih štirih ekip. Pa vendar so imeli nekaj smole pri nekaj vprašanjih in tako končali na nehvaležnem 4. mestu. Vendar vseeno čestitke ekipi in mentorici Patriciji in vsem MV-jem, ki so pomagali tej ekipi za dosežen rezultat.

Nekaj utrinkov si poglejte tukaj. Uradne informacije si lahko pogledate na spletni strani MK.

 

Silvo Užmah

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica