Planinska doživetja na Lisci

Vsako leto v juniju mesecu je srečanje Slovenskih planincev, ki so ga poimenovali Dan Slovenskih planinskih doživetij. Tokrat je bilo to srečanje v naši neposredni bližini, na Lisci. Tudi mi smo dali ta dogodek v program in se ga tudi udeležili. Seveda so bili tokrat najštevilčnejši Planinčani saj se je iz Praprotnega proti Lisci podalo sedem otrok, petero odraslih, kateri smo se pridružili še trije  Goričani.

Za vodenje po poteh pod Rudenikom po nemarkiranik poteh, so nas vodili kar domačini, ki poznajo svoj teren, in kljub vročemu soncu smo precejšen del poti prehodili v objemu  gozdov. Po prihodu na Lisco, je sledil  krajši počitek in čas za malico. Kasneje pa so najmlajši odšli po posameznih točkah in sodelovali v delavnicah. Svoj prostor je imela tudi GRS, ki je prikazala svojo opremo in reševanje, tokrat kar z drevesa. Tudi policisti so imeli svoj prostor in prikazali kaj imajo, zanimiva je bila tudi mobilna umetna plezalna stena, pri kateri je bil neprestano vrvež. Sledil je uradni del, praporščaki so z svojimi prapori predstavljali planinska društva. Sledili so govori tako kot je običajno, najprej gostitelji, predsednik PZS ter ostali pomembneži. Vmes pa so z kulturnimi vložki sodelovali upokojenci in pevski zbor Encijan in pa upodobitev Blaža Jurka učitelja na Razborju, ki je bil tudi ustanovitelj PD Sevnica.

Po uradnem delu so nekateri starši prišli in odpeljali otroke na domove, nekaterim članom pa ni bilo dovolj hoje, zato so se po isti poti vrnili na izhodišče.

Nekaj utrinkov najdete tukaj.

Silvo

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica