Prva izmena že tabori

Z približevanjem počitnic, je bilo intenzivno učenje za osnovnošolce, v društvu pa so se in še potekajo intenzivne priprave za letni tabor mladih planincev. V vseh teh 36. letih se bo tabor izvajal prvič v Čezsoči, in sicer na tistem delu ki ga je bivša armada uporabljala kot strelišče, danes pa je v lasti pašne skupnosti. Sam prostor se nahaja med Sočo in cesto  ki povezuje Čezsočo in Log Čezsoški, in je oddaljen od vasi približno 1km.

V četrtek smo se zbrali v Bukovžlaku, kjer smo natovorili kamion z šotori, precej opreme se je natovarjalo v Žalcu in kamion ki je prevažal ves tisti potreben leseni del, pa so naložili že dan poprej v bližini Vranskega.

V popoldanskih urah smo prispeli na prostor tabora, in prva naloga je bila raztovorit kamione da se pravočasno odpravijo na začetne pozicije.

Sami pa smo takoj pričeli z delom ,kljub pomanjkanju delovne sile smo pričeli z delom. Eni postavljat šotore, eni sestavljat kopalnico in napeljavi vode. Visoka temperatura 35 in še kakšna stopinja zraven, je večino mravljic po 15 uri pregnala v senco,  tisti pogumni pa so se ohladili v Soči, ki je oddaljena 10 minut hoda. Eni pa smo kljub vročini nadaljevali z izkopom jame, nad katero smo potem postavili kopalnico, kajti veliko večja želja je bila tuširanje v kopalnici z neko normalno vodo kot pa z mrzlo Sočo.

V petek smo z našo aktivnostjo začeli bolj zgodaj,  in v popoldanski vročini si vzeli čas za odmor, nekateri, ki smo imeli delo v senci, pa smo se občasno ohlajevali kar v bližnjem potoku.

Sobotna finalizacija in šminkanje je potekalo do prihoda prve izmene. 

Ta prostor pa Slivniški planinci zasedamo od 13. – 20. julija, ko se nam  pridružijo še  mladi planinci iz Dramelj, Vitanja in morebiti si do takrat še premisli kakšen mladi planinec iz Planine.

Utrinki, so tukaj.

Silvo

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica