Na Koroški Rinki

Pozno poletje nudi še ogromno lepih vikendov za potepanje po hribih. Tudi mi smo si v sredini septembra privoščili še lep planinski zalogaj, saj smo se povzpeli na Koroško Rinko ali Križ, in to po slovenski planinski poti.

Pred vstopom v steno

Z Okrešlja se nas je osemčlanska ekipa podala čez Mrzli dol in po severni strani na Koroško Rinko. Ta se nam je skrivala in odkrivala  v meglicah in nam na vrhu ni ponudila širnega razgleda, zato se tudi nismo podali še na njeno sosedo Štajersko Rinko. Nam je pa pot ponudila marsikateri lep razgled na jezersko stran in okoliške vršace ter tudi konkretne izzive za pretegovanje in raztegovanje vseh okončin.

Na Okrešelj smo se vrnili čez Turski žleb, ki nas je spet pričakal s padajočim kamenjem in pač znanim odprtim plezalnim “raztežajem”. Nekateri smo si za konec dali duška še po melišču in sprostili vse zategle mišice, za sproščanje brbončic smo si privoščili še planinsko kosilo na Okrešlju, s spustom v dolino pa zaokrožili 11-urni potep po tem delu Savinjskih Alp.

Najbogatejše foto utrinke je tokrat prispeval gostujoči Ljubenec Štef, nekaj pa sva jih dodala še glavni vodnik Boštjan in njegova pomočnica Nina. Tukaj si jih lahko ogledate.

NGP

 

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica