Planinski tabor Čezsoča 2019 – še en nepozaben teden

Letošnji poletni planinski tabor so mladi planinci preživeli v Čezsoči. V neokrnjeni naravi v neposredni bližini smaragdno zelene Soče so se julija v tednu dni nedvomno naužili nepozabnih spominov. 40 otrok je pod skrbnim vodstvom planinskih vodnikov in mladinskih voditeljev izkusilo pravo taborsko življenje. Stran od spletnih družbenih omrežij so v prvinskih stikih z naravo in drug z drugim tkali nova prijateljstva, osvajali znanje iz planinske šole in urili planinske veščine.

Sicer ustaljeni ekipi vodstva se je letos pridružilo nekaj pripravnikov, v voditeljske čevlje pa je prvič stopil Tilen Cmok, ki se je v vlogi vodje tabora več kot odlično znašel. Vsi skupaj so v tednu dni dali prav vse od sebe, da so mladim planincem pričarali zanimive in nepozabne ter hkrati poučne dni.

Na dnevnem redu planinskih tur so se znašli Svinjak in Čelo, Kanin ter Krnsko jezero. Vmesni čas pa so zapolnile različne športne igre z med dvema ognjema in igrami brez meja na čelu. Za vrhunec tabornega druženja je poskrbel MasterChef, ki je postregel s slastnimi gurmanskimi presenečenji, v katerih so udeleženci tabora pokazali svojo izjemno ustvarjalnost. Ustvarjalne ideje pa je krepila tudi reka Soča, ki je v prvi vrsti nudila osvežitev v vročih julijskih dneh, sicer pa so ob njej nastajale tudi poslikave telesa in slikoviti kamniti možici. Taborsko dogajanje je konec tedna začinil še dih jemajoč zip-line in kot se za tabor spodobi, so posebno pozornost dobili tudi planinci, ki so se tabora udeležili prvič. Ti so namreč ob tabornem ognju slovesno zaprisegli svojo planinsko zaobljubo.

Več o tem, kako so mladi planinci preživeli teden dni v Čezsoči, si lahko ogledate v fotogaleriji.

Bojana Volk

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica