Po zdravje na stolp zdravja

Naš prvi zimski izlet za osnovnošolce, ki obiskujejo planinske krožke na OŠ Slivnica in Planina, je bil vse prej kot zimsko obarvan. Čeprav ni bilo snega, pa vendarle je na koledarju januar, je mesec ki spada v zimsko obdobje.

Kar lepo število se nas je nabralo, da se podamo na stolp zdravja, pa kljub temu trojici ta pohod ni bil dan, prav zdravje je bilo tisto kar jih je pustilo doma. Naš prevoz smo zapustili na Grmadi, in se po gozdnih poteh podali na pohod proti stolpu na Rudnici.

Seveda nismo mogli mimo najvišjega vrha zato smo se ustavili še na Plešivcu, kjer smo imeli malo daljšo pavzo za najlepši del ture – malico, in po vpisu v vpisno knjigo, po obveznem fotografiranju smo se podali proti našemu drugemu vrhu.

Pred zadnjim vzponom smo se na klopcah odpočili, napolnili želodčke in   znanje iz teme o planinskih poteh. Da smo si prikrajšali pot po gozdni cesti, smo se tokrat podali in preizkusili kakšna je hoja po brezpotju. Z to bližnjico smo dokaj hitro prišli do stolpa, smo pa ugotovili, da takšna bližnjica ni tako enostavna. Ogibat se je potrebno podrtim drevesom, grmovju in moraš iskati tiste najboljše prehode.

Pred vzponom na stolp so bili junaki vsi, in vsi so rekli gremo na vrh stolpa, in vodnik jim je jasno povedal; nihče ne bo prišel na vrh. Zaradi zibajočega stolpa so nekateri pogum izgubili že nekje na 15m, tisti pogumni ki so prišli na zadnjo ploščad, pa so hitro ugotovili, zakaj ne morejo priti na vrh stolpa.

Sledilo je žrebanje za nagrado na zastavljeno vprašanje, obvezno fotkanje, in sledil je še tisti zadnji del, spust v Podčetrtek in vprašanji; Ali je še daleč, vmes pa je posegel še vodnik z novico; joj izgubili smo se, kateri pa seveda ni nihče verjel.

Utrinki so v galeriji.

Silvo

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica