Golica 19.5.2024

Na sončno nedeljo, 19.5.2024, so se po kislem tednu planinci iz Gorice pri Slivnici odpravili po poti narcis na Golico, majsko kraljico Karavank.

Po zboru na avtobusni postaji se je skupina 34 odraslih in 10 otrok na polnem avtobusu ob 7:00 odpravila proti Gorenjski. Po uvodnem pozdravu glavnega vodnika Janeza P. je vodnik Silvo U. poskrbel za kulturni, zgodovinski in informativni pedigre o našem cilju in njegovih znamenitostih.

Pot so iz Planine pod Golico začeli okoli 10. ure, pri čemer so se razdelili na bonbončkovo in odraslo skupino. Skupini sta pridno napredovali in v dobrih dveh urah dosegli kočo pod Golico, kjer so že lahko uživali ob pogledih na bližnje narcise in daljne razglede.

Po malici na koči se je skupina odraslih odpravila proti vrhu Golice, mlajša skupina z nekaterimi dodatnimi člani pa se je odpravila po spodnji strani grebena do sedla Suha, od koder so pot nadaljevali do Koče Pristava v Javorniškem Rovtu. Tam sta se skupini ponovno združili, se okrepčali in se z avtobusom odpeljali proti domu.

Pod planinsko črto je bil izlet krasen, poln doživetij in lepih spominov.

Pa do naslednjič!

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica