Prva izmena že tabori

Z približevanjem počitnic, je bilo intenzivno učenje za osnovnošolce, v društvu pa so se in še potekajo intenzivne priprave za letni tabor mladih planincev. V vseh teh 36. letih se bo tabor izvajal prvič v Čezsoči, in sicer na tistem delu ki ga je bivša armada uporabljala kot strelišče, danes pa je v lasti pašne skupnosti. Sam prostor se nahaja med Sočo in cesto  ki povezuje Čezsočo in Log Čezsoški, in je oddaljen od vasi približno 1km.

V četrtek smo se zbrali v Bukovžlaku, kjer smo natovorili kamion z šotori, precej opreme se je natovarjalo v Žalcu in kamion ki je prevažal ves tisti potreben leseni del, pa so naložili že dan poprej v bližini Vranskega.

V popoldanskih urah smo prispeli na prostor tabora, in prva naloga je bila raztovorit kamione da se pravočasno odpravijo na začetne pozicije.

Sami pa smo takoj pričeli z delom ,kljub pomanjkanju delovne sile smo pričeli z delom. Eni postavljat šotore, eni sestavljat kopalnico in napeljavi vode. Visoka temperatura 35 in še kakšna stopinja zraven, je večino mravljic po 15 uri pregnala v senco,  tisti pogumni pa so se ohladili v Soči, ki je oddaljena 10 minut hoda. Eni pa smo kljub vročini nadaljevali z izkopom jame, nad katero smo potem postavili kopalnico, kajti veliko večja želja je bila tuširanje v kopalnici z neko normalno vodo kot pa z mrzlo Sočo.

V petek smo z našo aktivnostjo začeli bolj zgodaj,  in v popoldanski vročini si vzeli čas za odmor, nekateri, ki smo imeli delo v senci, pa smo se občasno ohlajevali kar v bližnjem potoku.

Sobotna finalizacija in šminkanje je potekalo do prihoda prve izmene. 

Ta prostor pa Slivniški planinci zasedamo od 13. – 20. julija, ko se nam  pridružijo še  mladi planinci iz Dramelj, Vitanja in morebiti si do takrat še premisli kakšen mladi planinec iz Planine.

Utrinki, so tukaj.

Silvo

Objavljeno v Izleti mladi, Mladi, Planinski tabor in , . Bookmarkaj povezavo.

Comments are closed.