Zimska planinska šola na Zelenici

Na Zelenici smo izvedli tretjo zimsko planinsko šolo oz. tečaj zimskega gorništva, drugič v GUC Zelenica, kjer so odlični pogoji. Tečaja se je udeležilo pet članov. Razmere so bile idealne, oba dneva sončno vreme, dovolj snega in nizke temperature.

Prvi dan smo namenili spoznavanju opreme za zimsko obiskovanje hribov, ki smo jo tudi uporabili na krajšem izletu na bližnji Triangel. Preizkusili smo se v hoji z derezami in cepinom, na pobočjih z različno naklonino in strukturo snega pa smo trenirali zaustavljanje s cepinom. Na terenu smo naredili prerez snežne odeje in preizkus njene stabilnosti pri različnih strukturah snega. Predstavili smo tudi nevarnosti snežnih plazov.

Drugi dan smo se povzpeli na Srednji vrh. Na poti smo utrjevali pridobljena znanja in opravili tudi iskanje lavinske žolne. Za nekatere je bil to prvi stik z uporabo lavinske opreme. Ker fotografije povejo veliko več kot besede, vas vabim, da si dogajanje na Zelenici ogledate v galeriji na spletni strani. Vabljeni naslednje leto na utrjevanje.

MP

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica